Olej rzepakowy rafinowany

Olej rzepakowy rafinowany jest otrzymywany z oleju surowego własnej produkcji, pozyskanego wyłącznie metodami tradycyjnymi, bez użycia jakichkolwiek rozpuszczalników.

Rafinacja oleju surowego ma na celu poprawę jego wartości smakowych i zapachowych, a także zwiększa jego stabilność i trwałość.

Rafinacja polega na czterech głównych procesach:

  • odśluzowaniu (odszlamowaniu),
  • odkwaszaniu (neutralizacji),
  • odbarwianiu (bieleniu),
  • odwanianiu (dezodoryzacji).

Cały proces przeprowadzany jest w oparciu o tradycyjne technologie.

Olej rzepakowy rafinowany jest naturalnym źródłem kwasów OMEGA-3, a także zawiera witaminę E i K. Biorąc pod uwagę właściwości zdrowotne, idealnie nadaje się do spożycia na zimno jak i na gorąco. Często nazywany jest „oliwą północy”.

Ze względu na skład oleju rzepakowego oraz wysoki punkt dymienia, jest olejem rekomendowanym do smażenia w wysokich temperaturach.

Chcesz nawiązać z nami współpracę? Skontatuj się z:

Edward Myśliński

  • tel. + 48 607 347 336
    e-mail: edward.myslinski@mossokewpie.pl

Biuro w Radziejowicach

  • Tel. 46 857 75 62, 46 857 75 65 lub +48 607 503 177
    e-mail: biuro.radziejowice@mossokewpie.pl