Makuch rzepakowy

Zakład Tłuszczów Roślinnych w Radziejowicach jest producentem makuchu rzepakowego NON GMO. Makuch rzepakowy to – najprościej mówiąc – wysokobiałkowy i wysokoenergetyczny materiał paszowy. Powstaje jako produkt w procesie produkcji oleju rzepakowego. Powstały makuch nie poddawany jest procesowi ekstrakcji chemicznej, co gwarantuję, że nie zawiera pozostałości rozpuszczalników chemicznych, a przede wszystkim zawiera naturalne składniki występujące w ziarnie rzepaku

Wyprodukowany w zakładzie makuch rzepakowy charakteryzuje się nie tylko dużą zawartością białka (na poziomie 32-34%), ale także łatwo dostępną energią w postaci oleju rzepakowego (8-9%), pozostałego w procesie tłoczenia rzepaku.  

Ze względu na zawartość tłuszczu oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, doskonale sprawdza się jako komponent pasz dla zwierząt hodowlanych, wspomagając ich prawidłowy wzrost i rozwój. 

Chcesz nawiązać z nami współpracę? Skontatuj się z:

Ryszard Gralak (Radziejowice)

  • Tel. + 48 602 465 417 lub +48 607 503 177
    e-mail: ryszard.gralak@mossokewpie.pl lub biuro.radziejowice@mossokewpie.pl

Beata Lepianka (Siedliszcze)

  • Tel. +48 607 477 466
    e-mail: beata.lepianka@mossokewpie.pl