Zakład Tłuszczów Roślinnych w Radziejowicach jest producentem makuchu rzepakowego. Makuch z nasion rzepaku to – najprościej mówiąc – wysokobiałkowy i wysokoenergetyczny materiał paszowy. Powstaje jako produkt w procesie produkcji oleju rzepakowego. Powstały makuch nie poddawany jest procesowi ekstrakcji chemicznej, co gwarantuję, że nie zawiera pozostałości rozpuszczalników chemicznych, a przede wszystkim zawiera naturalne składniki występujące w ziarnie rzepaku
Wyprodukowany w zakładzie makuch z nasion rzepaku charakteryzuje się nie tylko dużą zawartością białka (na poziomie 32-34%), ale także łatwo dostępną energią w postaci oleju rzepakowego (8-9%), pozostałego w procesie tłoczenia rzepaku.
Ze względu na zawartość tłuszczu oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, doskonale sprawdza się jako komponent pasz dla zwierząt hodowlanych, wspomagając ich prawidłowy wzrost i rozwój.