Mączka z gorczycy białej

Mączka z gorczycy białej otrzymywana z wyselekcjonowanych i dokładnie oczyszczonych ziaren gorczycy, które poddawane są częściowemu odolejaniu, a następnie drobnemu mieleniu. Powstały w ten sposób produkt ma postać drobno zmielonej mączki o barwie jasnożółtej i intensywnym, ostro-gorzkim zapachu, charakterystycznym dla gorczycy. Mączka pakowana jest w 25 kg worki papierowe.

Mączka z gorczycy wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym jako składnik musztard, sosów i przypraw. Co ciekawe, znajduje zastosowanie również w przemyśle farmaceutycznym, zielarskim, kosmetycznym.

Chcesz nawiązać z nami współpracę? Skontatuj się z:

Edward Myśliński

  • Tel. + 48 607 347 336
    e-mail: edward.myslinski@mossokewpie.pl

Biuro w Radziejowicach

  • Tel. 46 857 75 62, 46 857 75 65 lub +48 607 503 177
    e-mail: biuro.radziejowice@mossokewpie.pl

Beata Lepianka (Siedliszcze)

  • Tel. +48 607 477 466
    e-mail: beata.lepianka@mossokewpie.pl